Crossfit

CROSS FIT

Wat is Cross fit ?


CrossFit is een dynamische en afwisselende manier van fitness. De - van oorsprong Amerikaanse - sport bestaat uit een combinatie van gewichtheffen, powerliften, gymnastiek, atletiek en strongman.


Bij CrossFit draait het om drie elementen:

- Functioneel bewegen

- Hoge intensiteit

- Constante variatie.


Deze vormen de kern van CrossFit en zal je tijdens trainingen dan ook altijd terugzien. Het doel is om fit, sterk en gezond te worden.


Functionele bewegingen:

De CrossFit-oefeningen bestaan uit functionele bewegingen: dit zijn bewegingen waarvoor de mens van nature gemaakt is, zoals rennen, tillen, springen, duwen, gooien en hurken. Hierbij gebruik je meerdere gewrichten en spieren voor één beweging. In tegenstelling tofitness, wordt er geen gebruikgemaakt van toestellen. Je traint in plaats daarvan met losse materialen, zoals touwen, tractorbanden, gymnastiekringen en kettlebells.


Je voert alle bewegingen op zeer hoge intensiteit uit. 


Constante variatie

De trainingen zijn elke keer weer anders. Zo train je steeds andere spieren, waardoor je ze uit blijft dagen en er minder snel verveling optreedt. Voordat je met een training begint, weet je nooit van tevoren wat je te wachten staat. Dit maakt het altijd weer spannend en leuk!


WOD

WOD is een zeer intensieve, korte training. De WOD is steeds weer anders: de ene keer moet je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk rondes van een aantal oefeningen uitvoeren en de andere keer moet je een aantal oefeningen zo snel mogelijk afronden. Houd je resultaten bij, want je zal zien dat je de volgende keer nog beter, sneller en sterker bent.